Hoe kun je interim finance professionals inhuren?

Share This Post

Het in dienst nemen van een interim finance professional kan veel voordelen bieden voor een bedrijf. Of het nu gaat om het tijdelijk vervangen van een werknemer, het aanpakken van een specifiek project of het verbeteren van de financiële processen van het bedrijf, interim finance professionals kennen de financiële sector door en door. Een interim finance professional biedt ook flexibiliteit in termen van beschikbaarheid en expertise. Maar hoe kun je precies interim finance professionals inhuren? In deze blogpost geven we jou een aantal handige tips.

Wat wil je van de interim finance professional?

Begin met het opstellen van een beschrijving van de taken en verantwoordelijkheden die de interim finance professional zal hebben. Hierdoor kan je de sollicitatiegesprekken gericht en efficiënt houden. Zorg ervoor dat de beschrijving duidelijke vereisten bevat, zoals werkervaring, vaardigheden en kennis.

Gebruik je netwerk

Maak gebruik van je netwerk. Vraag het rond in je eigen branche of bij mensen die ook met finance werken. Een goed netwerk kan bijzonder helpen bij het vinden van veelbelovende kandidaten.

Hulp inschakelen

Schakel een interim finance specialist in. Interim bureaus, zoals Dit is FELLER, werken met tal van interim finance professionals. Door een interimbureau in te schakelen, kan je sneller en efficiënter de juiste kandidaten vinden en inzetten. De specialisten bij deze bureaus hebben ruime ervaring en weten precies waar ze op moeten letten bij het selecteren van interim finance professionals.

Screen de kandidaten zorgvuldig

Een goed uitgevoerde achtergrond check kan ontzettend veel waardevolle informatie opleveren. Ook de input van een collega of een manager kan bijdragen aan een betere evaluatie van de kandidaat. Daarnaast kan je ook vragen om referenties van eerdere werkgevers om een beter beeld te krijgen van de kandidaat.

Zorgvuldig te werk gaan

Werk zorgvuldig om het proces op te volgen van ontvangst van de kandidaat tot zijn of haar eerste dag op het werk. Maak een plan van aanpak over hoe de interim finance professional wordt geïntegreerd in jouw team en zorg voor een goede onboarding. Dit zal de kandidaat helpen om sneller aan de slag te gaan en bij te dragen aan de organisatie.

More To Explore