Met een fijn gevoel je onderneming runnen, hoe doe je dat?

Share This Post

Een eigen onderneming runnen kan heel veel van je vragen. Je bent er vaak dag en nacht mee bezig en ook als je bijvoorbeeld met vakantie gaat kan het soms door je hoofd blijven spoken. Hoe zorg je er nu voor dat je rustig je eigen onderneming kan runnen en niet constant dag en nacht aanstaat in je hoofd? In deze blog bieden wij verschillende oplossingen waardoor jij met een rustig gevoel een onderneming kan runnen

Dek jezelf juridisch goed in

Een goede eerste stap om ervoor te zorgen dat jij met een rustig gevoel je onderneming kan runnen is door jezelf juridisch aan alle kanten goed in te dekken. Dit komt in de praktijk op verschillende dingen neer. Een goede eerste stap is om goede algemene voorwaarden op te stellen. Laat dit doen door een expert zoals VeiligDoen. Zo weet je zeker dat er geen verrassingen zijn bij overeenkomsten met andere partijen. Daarnaast is het verstandig om juridisch een goede connectie aan te gaan. Zorg ervoor dat je altijd een goede advocaat in de arm kan nemen mocht het nodig zijn. Mocht er alsnog een conflict plaatsvinden, probeer dan rustig te blijven en rationeel na te denken. Conflicten binnen bedrijven zijn heel normaal en dit kan altijd gebeuren. Er staat nu eenmaal vaak veel geld op het spel en dan merk je dat mensen vaak erg op hun strepen staan wat betreft afspraken. Probeer ook in het begin de klant vaak gelijk te geven, want dit zorgt voor een betere reputatie en zal op den duur je bedrijf kunnen redden.

Goed personeel

Goed personeel is zó belangrijk. Als jij kan vertrouwen op je personeel als je zelf weg bent, creëer je rust in je hoofd. Probeer dan ook weleens wat uit handen te geven, en probeer dan niet de controlefreak uit te hangen door achteraf alles na te lopen. Goed personeel vinden kan soms een uitdaging zijn. Zorg er daarom voor dat je goed met je personeel omgaat, en dat je hen het vertrouwen geeft dat zij goed werk leveren. Wees streng maar rechtvaardig!

Zorg voor een buffer

Wat vooral in de startfase van je onderneming ontzettend belangrijk is, is dat je niet al je geld een keer in je onderneming steekt. Mocht het mislopen, dan wil je niet met compleet lege handen komen te zitten. Zorg er daarom voor dat je nog een buffertje overhoudt waar je van kan leven mocht je je onderneming staken. Op deze manier kan jij met een gerust hart je onderneming runnen vanuit je passie!

Laat los

Misschien wel het allerbelangrijkste, zorg dat je af en toe ook rust neemt. Van veel ondernemers weten wij dat ze soms dag en nacht bezig kunnen zijn met hun onderneming, en ook graag hun vrije tijd opgeven om aan hun onderneming te werken. Dit lijkt misschien even leuk, maar op de lange termijn werkt dit averechts. Zorg dat je af en toe vrij neemt, je tijd ook weleens besteed aan iets anders en tijd blijft maken voor de mensen die je liefhebt. Dit heeft een mens nu eenmaal nodig en je zal merken dat het je weer frisse energie krijgt voor een nieuwe werkweek bij jouw eigen onderneming.

More To Explore

Business

Ontdek de charme van vergaderen in Drenthe

Ben je op zoek naar een inspirerende locatie voor je volgende vergadering? Dan is vergaderen in Drenthe de perfecte keuze. Deze unieke regio biedt niet