Tips om sneller aan een nieuwe baan te komen

sneller aan een nieuwe baan vinden

Share This Post

et maakt niet uit of je net afgestudeerd bent of een professional die een betere carrière wil, je moet sneller een nieuwe baan willen. Het vinden van een nieuwe baan kan een uitdaging zijn. Maar als je veel moeite steekt in het zoeken naar vacatures, zul je de functie vinden die je zoekt. Als werkzoekende moet je ijverig op zoek gaan naar vacatures Utrecht om het proces te versnellen. Wanneer je een vacature vindt die je vaardigheden en specialiteiten vereist, zorg er dan voor dat je een opvallende cv indient om de personeelsmanager aan te trekken. Hier zijn enkele tips om snel de baan te krijgen waar je van droomt.

Zoek een baan die bij je kwalificaties past

Het eerste en essentiële proces voordat je naar een baan solliciteert, is het opsommen van je vaardigheden, opleidingsachtergrond en ervaring. Met deze lijst kun je de functie vinden waarvoor je gekwalificeerd bent. Solliciteer voor de baan in de branche waar je toe in staat bent. Overweeg om te solliciteren naar een nieuwe functie die nog nooit eerder is bezet. Als je bijvoorbeeld ervaring hebt als verkoopvertegenwoordiger, kun je proberen te solliciteren naar een marketing- of bedrijfsontwikkeling positie. Je verkoopvaardigheid kan mogelijk aan de kwalificatie voldoen. Het sollicitatieproces moet continu zijn. Het betekent dat zelfs als er al een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek bij de hand is, solliciteren naar andere banen nog steeds wordt aanbevolen. Dus mocht je niet aangenomen worden, dan zijn er nog andere mogelijkheden.

Schakel je eigen netwerk in

Laat iedereen in je omgeving weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Wees daarbij duidelijk met wat je precies zoekt en laat je netwerk je helpen. Dit kun je doen door het bijvoorbeeld aan te geven op LinkedIn, maar ook op andere sociale media kanalen. Laat ook je familie, vrienden en kennissen weten waar je naar op zoek bent. Het is altijd fijn als mensen met je meedenken en je kunnen helpen. Daarnaast hebben sommige bedrijven ook referral regelingen waardoor ook zij een voordeel hebben bij het aandragen van een nieuwe collega voor hun organisatie. 

Optimaliseer je cv

Je dekking en cv spelen een belangrijke rol om te bepalen of je het verdient om in het verdere wervingsproces te stappen. Zorg ervoor dat je cv de aandacht van de personeelsmanager kan trekken. Het cv moet gemakkelijk te lezen zijn en opvallen. Het wordt aanbevolen om het cv op maat te maken voor elke toegepaste functie. Optimaliseer je cv ook telkens en maak hem up to date. De kans is namelijk groot dat je competenties over de jaren heen weer veranderd zijn. Tip: maak een basisopzet van je cv en motivatiebrief. Schrijf hierin alvast de belangrijkste punten in. Zodra je een interessante vacature tegenkomt waar je op wilt solliciteren, hoef je dan alleen nog de naam van het bedrijf toe te voegen en de brief en je cv een klein beetje aan te passen naar het bedrijf.  

More To Explore