De mogelijkheden van Microsoft Teams

Microsoft teams

Share This Post

Microsoft Teams is een geweldige uitvinding voor het samenwerken in teamverband. Natuurlijk kan je met jouw team afspreken om op een bepaald tijdstip te overleggen, maar het is veel sneller en efficiënter als je met Microsoft Teams werkt. Je kan namelijk bellen via Teams, een agenda bijhouden, documenten opslaan en nog veel meer voor de succesvolle samenwerking. De functies die Teams aanbiedt zijn speciaal ontwikkeld voor het optimaliseren van de samenwerking. Dit zorgt voor betere prestaties en resultaten. Je komt hier meer te weten over de handige functies en hoe gebruiksvriendelijk deze zijn.

Overzicht van activiteiten

Teams is volledig geïntegreerd in Office 365 en daardoor kan je net vertrouwde programma’s zoals Word, PowerPoint en Excel werken. Bestanden kan je eenvoudig delen en makkelijk terugvinden door de interne zoekfunctie. Als je de applicatie opent zie je een handig submenu aan de linkerzijde. Het overzicht houdt jou up-to-date doordat er activiteiten worden weergegeven die gebeurd zijn. Je kan zien aan welke teams jij bent toegevoegd, gemiste oproepen of bepaalde bestanden van een team. Zo weet jij precies wat er speelt in jouw samenwerkingsverbanden.

Chat en teams

Je kan heel makkelijk chatten met je collega’s en je kan ook chatten in een team. Je kan ook een chatgroep aanmaken waarbij je ook kan videobellen. Tijdens het gesprek kan je bestanden met elkaar delen om hier samen naar te kijken. Je kan elkaar elk moment op de hoogte houden. Dit kan tijdens de chat en tijden het videobellen of gewoon bellen. In het submenu zie je heel handig van welke teams jij lid bent. Je kan ook op de groepen klikken en zien welke gesprekken er zijn geweest en zo informatie terugvinden. De bestanden die hierin gedeeld zijn kan je ook hier vinden door bestandsmappen en losse bestanden.

Agenda en oproepen

Doordat Teams volledig geïntegreerd is met Office 365 is er ook een handige koppeling met Outlook. De afspraken in Teams worden automatisch gelinkt met Outlook waardoor vergaderingen hierin worden bevestigd en je krijgt een melding wanneer de vergadering bijna van start gaat. Teams heeft een overzichtelijke agenda waarin alle afspraken en vergaderingen staan. Voor oproepen is een snelkeuzelijst waardoor je contactpersonen kan snel toe kan voegen. Je kan hier ook je belgeschiedenis terugvinden.

Bestanden en meer

In Teams kan je tegelijk werken aan bestanden en je kan alle benodigde bestanden onder één dak opslaan. Detron heeft bijvoorbeeld aan medewerkers aangeboden om hiermee te werken en dat verloopt erg soepel waardoor medewerkers meer verbinding met elkaar voelen, meer betrokkenheid en daardoor gemotiveerder zijn. Er zijn ook nog drie puntjes waar je op kan klikken waardoor je nog meer handige functionaliteiten vindt.

More To Explore

Business

Ontdek de charme van vergaderen in Drenthe

Ben je op zoek naar een inspirerende locatie voor je volgende vergadering? Dan is vergaderen in Drenthe de perfecte keuze. Deze unieke regio biedt niet