Welke mogelijkheden zijn er met een havo diploma?

Share This Post

Het is gebruikelijk om na het behalen van een havo diploma te beginnen aan een hbo opleiding. Er worden door verschillende hogescholen vele verschillende hbo opleidingen aangeboden. Deze opleidingen zullen in de meeste gevallen op locatie worden gegeven. Het is echter soms ook mogelijk om een hbo opleiding (deels) online te volgen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een mbo opleiding te volgen of door te stromen naar het vwo. Doordat er zoveel verschillende opties zijn kan het lastig zijn om hierin een goede keuze te maken. Wanneer je nog niet weet wat het beste bij jou past kan het een goed idee zijn om een tussenjaar te nemen.

Starten met een hbo opleiding

De meeste mensen zullen na het behalen van een havo diploma beginnen met een hbo opleiding. Er zijn dus verschillende hogescholen door het hele land die verschillende hbo opleidingen aanbieden. De meeste van deze hbo opleidingen duren normaal gesproken 4 jaar. Omdat er vele verschillende opleidingen zijn is het een goed idee om je hier al ruim van te voren in te verdiepen. De meeste hogescholen organiseren door het jaar heen meerdere open dagen aan waarbij er door de opleidingen een presentatie wordt gegeven. Als je geïnteresseerd bent media zoals films, series, muziek en magazines kun je bijvoorbeeld gaan kijken bij de opleiding creative business.

Starten met een mbo opleiding

Wanneer een hbo opleiding niet bij jou past kun je na de havo ook kiezen voor het volgen van een mbo opleiding. Bij sommige opleidingen is het zo dat je er met een havo diploma voor kunt kiezen om de mbo opleiding verkort te volgen. Daarnaast kan het voorkomen dat je met een havo diploma bent vrijgesteld van bepaalde vakken om het mbo. Het is daarnaast goed om te weten dat je al met een mbo opleidingen kan beginnen wanneer je in de vierde of de vijfde klas van de havo zit. Wanneer de havo te moeilijk blijkt of de middelbare school niet bij jou past kan dit dus een goede optie zijn.

Een vwo diploma behalen

Wanneer je graag aan de universiteit zou willen gaan studeren is een havo diploma vaak niet genoeg om toegelaten te worden. Vaak wordt voor deze opleidingen namelijk een vwo diploma gevraagd. Dit is dan ook een van de redenen waarom sommige ervoor kiezen om na het behalen van een havo diploma door te stromen naar het vwo. Met een havo diploma is het mogelijk om door te stromen naar vwo-5. Soms worden er nog wel extra eisen gesteld zoals het hebben van een een gemiddeld cijfer. Ook kan het zo zijn dat er wordt gevraagd om aanbevelingen van verschillende docenten. hiervoor kan onder andere worden gekozen vanwege een beperkt aantal plekken.

Het nemen van een tussenjaar

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om na de havo verder te leren. Niet iedereen weet echter na het examen al zeker wat voor opleiding hij of zij wilt wilt gaan volgen. Dit is dan ook een van de redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om een tussenjaar te nemen. Er zijn vele verschillende manieren waarop je dit tussenjaar zou kunnen indelen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit jaar te gebruiken om te gaan werken en extra geld te verdienen. Er zijn echter ook veel mensen die ervoor kiezen om in dit jaar naar het buitenland te gaan. Hierbij kun je denken aan het maken van een rondreis of het doen van vrijwilligerswerk.

More To Explore

Marketing

Een moderne touch in visuele presentatie

In de wereld van vandaag is visuele presentatie alles. Of je nu een bedrijf runt, een evenement organiseert of gewoon je huis decoreert, de manier