Zo regel je je eigen financiën

Share This Post

Heb je al een basiskennis boekhouden, of wil je dit graag leren? Als je deze opleiding gaat doen, dan maak je gelijk kennis met het vak boekhouden. Na deze opleiding krijg je een officieel diploma. Met dit diploma toon je aan dat je in deze periode inzicht en vaardigheden hebt gekregen wat betreft boekhouden.

Het is namelijk belangrijk dat je deze vaardigheden onder de knie hebt, want zo wordt het regelen van je eigen financiën een stuk gemakkelijker. Tijdens de opleiding leer je praktijkgericht onder begeleiding van een ervaren docent. Je hebt verder geen vooropleiding nodig om dit te kunnen leren.

Waarom je eigen financiën regelen?

Het is altijd belangrijk om financiën op orde te hebben, doordat er jaarlijks belastingaangifte moet worden gedaan. Om te voorkomen dat je veel meer moet betalen dan wat je zelf in gedachten had, is het slim om dit regelmatig bij te houden. Dit kan je laten doen door een boekhouder, maar het is fijner om zelf direct inzicht te hebben over jouw eigen geld. Mocht je een ZZP’er zijn, heb je meteen al de verantwoordelijkheid om dit te doen. Het grote voordeel van jouw eigen financiën op tijd regelen is voornamelijk schulden voorkomen.

Tips om je financiën te kunnen regelen

Wat je kunt doen om je financiën te regelen, is om een systeem te hanteren. Dit kan je bijvoorbeeld in een boek doen, of via de laptop op apps zoals Excel. Ook is het mogelijk om daar een apart systeem voor aan te schaffen, die je makkelijk op het internet kan vinden. Zet in dit systeem op een rijtje welke inkomsten er allemaal binnenkomen op de rekening en wat daarvan weer naar buiten gaat als maandelijkse uitgaven. Zo wordt het voor jezelf ook een stuk gemakkelijker om te kunnen sparen.

Als je wilt gaan sparen, kan je ook een aparte rekening openen om daar het spaargeld op te zetten. Zo kom je niet in de verleiding om het geld direct van je bankrekening te gebruiken, omdat het ergens anders op staat.

Bij een bank kan je vaak meerdere rekeningen openen, waaronder spaarrekeningen, tegen een vast bedrag per maand.

Iets anders dan boekhouden?

Niet alleen boekhouden kun je leren, ook accountancy is een vak waar je gemakkelijk een basis voor kunt leggen. Een accountant opleiding is dan misschien iets voor jou. Dit kan, net zoals boekhouden, vanaf elk niveau. Mocht je al wat ervaring hebben, dan vindt je op de website wat andere opleidingen die jou verder kunnen helpen met je ontwikkeling. Het invoeren van gegevens wordt steeds vaker geautomatiseerd en de vraag naar accountants wordt steeds groter. Wel verandert het vaak, waardoor het slim is om dit regelmatig bij te houden en te blijven ontwikkelen.

Waarom deze opleiding kiezen?

Deze studie kan je in deeltijd doen. Dit wil zeggen dat je de opleiding gemakkelijk kunt volgen, en tegelijk kan combineren met je baan. Zo heb je doordeweeks afwisseling tussen werk en studie, wat voor veel mensen een makkelijkere optie is dan weer volledig een studie te gaan volgen. Je kan deze studie in één keer volgen, maar als dat niet mogelijk is dan is er een optie om het in fases of juist per module te volgen.

More To Explore

Business

Ontdek de charme van vergaderen in Drenthe

Ben je op zoek naar een inspirerende locatie voor je volgende vergadering? Dan is vergaderen in Drenthe de perfecte keuze. Deze unieke regio biedt niet