Creditcard aanschaffen, let hierop

Share This Post

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een creditcard aanschaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beschermen van aankopen. Daarnaast vinden veel mensen het ook fijn om een reserve optie bij zich te hebben. De meeste mensen zullen wel eens hebben gehoord van de creditcards van VISA en MasterCard. Deze creditcards worden namelijk op enorm veel plaatsen in verschillende landen geaccepteerd. Deze creditcards worden dan ook door heel erg veel mensen gebruikt. Zowel bij de VISA als bij de MasterCard creditcards zijn er verschillende soorten creditcards met verschillende voordelen. Het aanvragen de creditcards kun je gemakkelijk online doen. Wel is het zo dat er vaak bepaalde voorwaarden worden gesteld wanneer je gebruik wilt maken van een creditcard.

De voordelen van een creditcards

Er zijn verschillende voordelen aan de gratis kredietkaart. Veel mensen maken gebruik van een creditcard omdat je aankopen dan niet direct hoeft te betalen. Dit is ook gelijk de redenen dat het gemakkelijker is om je geld terug te vragen. Een ander voordeel is dat aankopen die je met een creditcard doet vaak automatisch voor een bepaalde periode zijn verzekerd. Wel is het zo zijn dat er dan een eigen risico en een maximum vergoeding geldt. Tenslotte zorgt een creditcard voor extra zekerheid. Het meebrengen van een creditcard is een stuk veiliger dan het bij je dragen van grotere bedragen contant geld.

Wanneer je betaalpas ergens niet wordt geaccepteerd of bijvoorbeeld is gesloten kun je jouw creditcard gebruiken.

Het aanvragen van een creditcard

Bij vrijwel alle creditcards is het zo dat er een aantal voorwaarden zullen gelden om de kaart aan te kunnen vragen. Hierbij kun je denken aan bezitten van een geldig Nederlands verblijfsvergunning of paspoort wanneer je een creditcard in Nederland wilt aanschaffen. Daarnaast zal er in de meeste gevallen ook een eis worden gesteld aan het minimale inkomen dat iemand moet verdienen. Tenslotte zal de financiële situatie worden getoetst aan de hand van de informatie die bekend is bij BKR. Deze eisen worden gesteld zodat de verstrekker van de creditcard meer zekerheid heeft dat de leningen kunnen worden betaald. Daarnaast zorgen deze eisen er ook voor dat mensen niet te hoge leningen kunnen afsluiten en zo tegen zichzelf worden beschermd. 

 De creditcards van VISA

De creditcards van VISA worden zowel in het binnenland als in het buitenland op veel plekken geaccepteerd. Het voornaamste verschil met de MasterCard is dan ook dat VISA op meer plekken wordt geaccepteerd. Vooral wanneer je naar een plek in het buitenland gaat waar minder toeristen komen is dit iets om rekening mee te houden. Er zijn verschillende soorten VISA creditcards. Al deze verschillende creditcards komen met verschillende voordelen. Bij alle VISA creditcards is het zo dat aankopen automatisch zijn verzekerd. Het is echter wel per kaart verschillend voor hoe lang deze verzekering geldt. Ook is het zo dat het bestedingslimiet per kaart zal verschillen. Afhankelijk van de voordelen zullen ook de kosten voor de creditcards onderling verschillen.

De creditcards van MasterCard

Net als bij de VISA creditcards heb je ook bij de creditcards van MasterCard keuze uit verschillende soorten creditcards. MasterCard biedt bankonafhankelijke creditcards aan die met elke Nederlandse bankrekening kunnen worden gekoppeld. Daarnaast zijn er ook nog creditcards die worden uitgegeven door banken. Bij deze creditcards kun je geen gebruik maken van een rekening van een andere bank. Ook met de creditcard van MasterCard kun je op vele verschillende plekken binnen en buiten Nederland betalen. Denk hierbij onder andere aan restaurants, hotels, bioscopen en tankstations. Vaak wordt er op deze plekken met een MasterCard logo aangegeven dat deze creditcards worden geaccepteerd. Ook online zijn er heel erg veel webwinkels die betalingen met een MasterCard accepteren.

More To Explore

Business

Ontdek de charme van vergaderen in Drenthe

Ben je op zoek naar een inspirerende locatie voor je volgende vergadering? Dan is vergaderen in Drenthe de perfecte keuze. Deze unieke regio biedt niet