Beter in business dankzij deze tips

Meer focus en productiviteit als ondernemer

Share This Post

Iedere ondernemer kent het wel: je hebt tijden waarin je productiviteit aan overvloed hebt en tijden waarin het allemaal even wat minder van een leien dakje verloopt. In de ideale situatie heb je ten alle tijden productiviteit om gefocust aan je doelen te kunnen werken, maar is dit een illusie? Nee, zeker niet! Dankzij de praktische tips die je in dit artikel vindt, kan ook jij binnenkort gefocust en consistent aan je doelen werken. Veel leesplezier! 

Een coach inschakelen

Een coach kan je helpen om je doelen te bereiken. Hij of zij helpt je bij het houden van focus op de écht belangrijke zaken in je bedrijf. Veel ondernemers ervaren een coach als een soort steunpilaar die ze zo nu en dan even de goede richting in stuurt. Het handige van coaching is dat een goede coach je bewust maakt van gedrag dat je onbewust uitvoert. Dit zorgt zo nu en dan voor een oncomfortabel gevoel, maar iedere rasondernemer weet dat dit is waar de groei zit. Ben je toe aan de volgende stap in je bedrijf? Dan kan een business coach inschakelen de juiste keuze voor jou zijn. 

Werk aan je lichaam

Vele zelfstandige ondernemers zijn als het ware hun bedrijf. Als jij de enige persoon binnen je business bent, is je fysieke en mentale gezondheid van uitermate groot belang. Het is daarom belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Op regelmatige basis naar de sportschool gaan of een andere sport beoefenen is dan ook een zeer aan te raden activiteit. Veel succesvolle ondernemers hebben ondervonden dat toen ze hier actief mee aan de slag gingen, dit een wezenlijk verschil voor hun business heeft gemaakt. Zo traint Tony Loorbach van de Internet Marketing Unie altijd met een personal trainer om zijn lichaam en mind gezond te houden. 

Slaap voldoende en goed

Vrijwel iedereen weet het wel, maar toch houden de meeste ondernemers zich er niet aan. Slaap is ontzettend belangrijk voor je focus en de verwerking van alle prikkels die je op een dag binnenkrijgt. Door dagelijks tussen de 6 en 8 uur slaap te pakken zorg je ervoor dat je consistent op je doelen of gaat. Heb je moeite met in slaap komen? Dan komt dit waarschijnlijk door een onregelmatig slaappatroon. Hierdoor heeft je lichaam als het ware iedere ochtend een ‘jetlag’. Je hebt dus twee pijlers waar je jezelf op moet richten. Ten eerste de duur van je slaap en ten tweede de kwaliteit / consistentie van je slaappatroon. 

Zorg voor een schone en nette werkruimte 

Een goede werkruimte is van groot belang voor je focus als ondernemer. Als je overal rommel en mappen hebt slingeren, merken je ogen dit op en gaat dit ten koste van je focus. Je ‘persoonlijke assistent’ die in je brein zit, moet namelijk steeds de beslissing maken of het relevant is om op te merken te ja of te nee. Wanneer je dus een lastige klus moet afronden kan het zich lonen om eerst eens grondig je werkruimte op te ruimen.

More To Explore

Business

Ontdek de charme van vergaderen in Drenthe

Ben je op zoek naar een inspirerende locatie voor je volgende vergadering? Dan is vergaderen in Drenthe de perfecte keuze. Deze unieke regio biedt niet